Čabajka

4. února 2006 v 9:35 | Míla |  Vyrábíme uzeniny doma
Suroviny
  • 40 kg VL (vepřové plece)
  • 60 kg VV bk, libový bok, max. 50% podíl tuku
  • 100 kg
Přísady na 1 kg díla:
  • 24 g dusitanové solící směsi
  • 20 g Maďarské klobásy kombi - směs koření č.výr.10038
  • LAY Starter Naturo, startovací kultura č.výr.15251
Střeva:
  • Vepřová střeva sdíraná Ć 28 - 32mm nebo umělá propustná střeva Ć 45 - 50mm.
Postup výroby:
  • Dobře prochlazený materiál (v.plec i bok) promícháme s dusitanovou solící směsí a směsí koření Maďarské klobásy č.výr. 10038 a umeleme na desce s otvory Ć 5mm. Namleté dílo opět dobře promícháme a narazíme do připravených střev. Přetáčíme na cca 200 - 250g porce. 2 - 3 dny necháme při teplotě 18-20°C vybarvovat a zrát. Vlhkost vzduchu snižujeme z 80% na 72%. Nakonec cca 24 hodin udíme při 18°C studeným kouřem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 soused soused | 21. května 2007 v 17:33 | Reagovat

hgjnm

2 Zdeňka Zdeňka | E-mail | 26. prosince 2007 v 20:56 | Reagovat

Zdravím,kde mohu sehnat Vámi inzerované přísady do čabajky?Děkuji za odpověď.Bydlím poblíž Brna.

3 Milan Milan | E-mail | 5. listopadu 2008 v 17:49 | Reagovat

Zdravím,kde mohu sehnat Vámi inzerované přísady do čabajky?Děkuji za odpověď.Bydlím v Ostravě

    dusitanové solící směsi

    Maďarské klobásy kombi - směs koření č.výr.10038

    LAY Starter Naturo, startovací kultura č.výr.15251

4 Radka Hottmarová Radka Hottmarová | E-mail | 23. listopadu 2008 v 14:35 | Reagovat

Také zdravím,mám tu samou otázku.Děkuji za odpověd'.Jsem ze Sokolova.

5 Jiří Fabián Jiří Fabián | E-mail | 8. dubna 2009 v 11:50 | Reagovat

Zdravím, kde mohu sehnat inzerované přísady do klobásy ?

Děkuji za odpověď.

6 Monika Kasse Monika Kasse | E-mail | 8. června 2009 v 7:44 | Reagovat

prosim ,co muzu pouzit jako prisady do cabajky ,je mozno si smes  doma namichat ? a z jakych  prisad ? zijeme v USA ,Arizona Phoenix ,tez jak se jmenuje anglicky dusitanova solici smes ? -jaka je smes koreni ,co muzu sma namichat , dekuji velice a zdravime do Cech ! Monika

7 Honza Honza | 3. srpna 2009 v 7:25 | Reagovat

To Monika:
Moniko, dusitanová směs známá jako Praganda se pod podobným názvem prodává i jinde. V USA jako Prague powder #1 a #2. Jaký je přesně rozdíl mezi jednotlivými čísly bohužel nevím. Zdavím Honza

8 luděk kotala luděk kotala | E-mail | 12. ledna 2015 v 18:19 | Reagovat

Chcete klobásky, nebo umřít? Na co potřebujete do domácích klobásek ingredience, které jsou zde napsané?
Pokud Vás život nebaví, tak si můžete klobásky koupit a v nich už všechny suroviny máte.
Luděk

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama