Játrový dort

4. února 2006 v 9:30 | Míla |  I chlapi umějí vařit - RECEPTY
játra - hovězí - 1 kg100 g
máslo - 250 g100 g
vejce - 10 ks + 2 ks natvrdo1 ks
mouka pšeničná hladká - 3 lžíce100 g
sůl - špetka100 g
pepř černý - špetka100 g
mléko polotučné - 1/2 litru100 ml
majonéza100 ml

Návod:
Játra dáme do druhého dne vylouhovat ve studené vodě, pak je odblaníme a pomeleme nebo rozšleháme na kaši, všleháme změklé máslo, vmícháme mouku, mléko a vajíčka, osolíme a opepříme. Vznikne řídká hmota (asi jako na palačinky), ze které na pánvi opečeme z obou stran placky. Ty pak dáme vždy po 7 ks na sebe, mezi ně natřeme majonézu. Tu dáme i na povrch poslední placky a posypeme ji sekaným nebo strouhaným vejcem natvrdo. Měly by vzniknout celkem 3 dorty. Dáme je vychladit alespoň na 2 hodiny, nakrájíme na klíny, které podáváme na salátových listech, ozdobíme zeleninou (rajčata, papriky apod.) a dáme k tomu bílé pečivo.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama