Smažené držťky

12. února 2006 v 17:34 | Míla |  I chlapi umějí vařit - RECEPTY
Hospodské smažené dršťky s tatarskou omáčkou.
recept je určen pro 4 osob(y)
Ingredience:
500g pěkných drštěk, očištěných
1 bobkový list
kousek celeru
1 malá cibule, posekaná
1 střední (asi 120g) mrkev, posekaná
1 velká cibule navíc (asi200g)
olej na hluboké smažení

Těstíčko:
250ml polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička česnekové soli, nebo česnek v prášku smíchaný se solí
250ml piva

Tatarské omáčka z Labužníka (můžete do ní přidat trochu kaparů, posekané, červené papriky a nastříhané pažitky)
Příprava:
Dát dršťky do hrnce, přikrýt je studenou vodou, přidat bobkový list, celer, mrkev a cibuli. Přivéct do varu a vařit přikryté po 1hodinu, až jsou dršťky měkké. Slít a nechat okapat. Vylít vývar a zahodit zeleninu.

Nakrájet dršťkyna 1cm proužky, nakrájet cibuli na 1 cm plátky a rozdělit je na kroužky. Namáčet dršťky a cibuli do těstíčka a postupně smažit v hlubokém oleji, nejlépe fritovacím hrnci, do zlatohněda. Osušit na kuchyňském ubrousku.

Podávat horké s tatarskou omáčkou.

Těstíčko: Prosýt mouku, sůl a prášek do pečiva do mísy a po částech přidávat pivo. Smíchat do hladka.
Doporučená příloha:
Pečivo, nebo když k věčeři, tak bramborové kaše a salát.
Původní kuchyní tohoto receptu je Kanada
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama