Ingredience:
8 plátků světlé tlačenky (po 50 g),
na trojobal:
hladká mouka,
2 vejce,
strouhanka,
tuk na smažení
600 g vařených brambor,
100 g domácích škvarků,
1 PL sádla,
cibule nebo kyselé okurky
8 plátků světlé tlačenky (po 50 g),
na trojobal:
hladká mouka,
2 vejce,
strouhanka,
tuk na smažení
600 g vařených brambor,
100 g domácích škvarků,
1 PL sádla,
cibule nebo kyselé okurky
Příprava:
Plátky tlačenky obalíme nejdříve v hladké mouce, potom ve vajíčku a strouhance ( trojobal).
Smažíme jako řízky dozlatova. Lze použít jen světlou tlačenku, z tmavé to nejde.
Oloupané a uvařené brambory rozšťoucháme společně se škvarky a dochutíme solí.
Podáváme s tlačenkou posypané smaženou cibulí nebo s kyselou okurkou.
Plátky tlačenky obalíme nejdříve v hladké mouce, potom ve vajíčku a strouhance ( trojobal).
Smažíme jako řízky dozlatova. Lze použít jen světlou tlačenku, z tmavé to nejde.
Oloupané a uvařené brambory rozšťoucháme společně se škvarky a dochutíme solí.
Podáváme s tlačenkou posypané smaženou cibulí nebo s kyselou okurkou.
oblbuješ lidi