Tlačenkové řízky

12. února 2006 v 18:30 |  I chlapi umějí vařit - RECEPTY
Ingredience:
8 plátků světlé tlačenky (po 50 g),

na trojobal:
hladká mouka,
2 vejce,
strouhanka,
tuk na smažení

600 g vařených brambor,
100 g domácích škvarků,
1 PL sádla,
cibule nebo kyselé okurky
Příprava:
Plátky tlačenky obalíme nejdříve v hladké mouce, potom ve vajíčku a strouhance ( trojobal).
Smažíme jako řízky dozlatova. Lze použít jen světlou tlačenku, z tmavé to nejde.

Oloupané a uvařené brambory rozšťoucháme společně se škvarky a dochutíme solí.
Podáváme s tlačenkou posypané smaženou cibulí nebo s kyselou okurkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 mirek mirek | 1. března 2008 v 15:33 | Reagovat

oblbuješ lidi

2 řezník řezník | 4. března 2008 v 14:01 | Reagovat

Pokud  vím tak tlačenka je převážně rosol a ten se při tepelné upravě rozpustí.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama