Vinná klobása pečená se šlehačkou a nastavovanou kaší

4. února 2006 v 9:33 | Míla |  I chlapi umějí vařit - RECEPTY
Vinná klobása pečená ve šlehačce s nastavovanou kaší*
Ingredience:
600 g bílé vinné klobásy,
1 šlehačka.


Nastavovaná kaše:
500 g brambor,
200 g malých (trhaných) krupek,
1 KL majoránky,
3 stroužky česneku,
sůl a mléko.
Příprava:
Vinná klobása při pečení praská a je někdy i vysušená. Tomu předejdeme, dáme-li do pekáčku klobásu a zalijeme šlehačkou tak, aby byla celá ponořená. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, až se objeví tuk ze šlehačky. Klobása bude křehká a šťavnatá.

Krupky si namočíme aspoň na hodinu do studené vody. Pak vodu slijeme a v čisté vodě krupky uvaříme doměkka a opět slijeme. Z brambor připravíme bramborovou kaši a vmícháme do ní uvařené krupky, majoránku a utřený česnek se solí.
Doporučená příloha:
kyselé okurky
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama